menu

Cum ochelarii vă îmbunătățesc starea de bine?

publicat

Toată lumea știe că ochelarii ne redau vederea clară. Alături de lentilele potrivite, ochelarii ne corectează deficiențele de vedere. Dar știați că ochelarii pot face chiar mai mult de atât pentru îmbunătățirea stării de bine a unei persoane? Iată cele mai importante zece informații utile despre starea de bine - dintr-o privire:

1

Unele persoane suferă de dureri de cap ani în șir, fără a ști de ce. De multe ori, cauza acestor dureri de cap poate fi identificată într-o vedere deficitară sau necorectată și oboseala ochilor asociată. Iată de ce vă recomandăm să vă testați vederea la opticianul dumneavoastră. Uneori, o pereche de ochelari poate face minuni.

 

2

O zi lungă la muncă în fața monitorului calculatorului poate cauza dureri de spate, gât sau umeri. Cauza: adesea nu priviți corect înspre monitor în timp ce încercați să-l vedeți clar. Acest lucru vă solicită ochii, însă un dispozitiv vizual pentru munca la calculator vă poate ajuta ochii să se relaxeze. Veți fi uimiți de numărul opţiunilor existente pentru îmbunătățirea stării dumneavoastră de bine la locul de muncă - întrebați-l pe opticianul dumneavoastră.

 

3

Ochelarii grei care apasă pe nas sau în spatele urechilor trebuie să rămână de domeniul trecutului. Uneori, tot ce trebuie să faceți este să faceți o scurtă vizită la opticianul dumneavoastră pentru a elimina aceste puncte de presiune. Dar mai există o soluție posibilă: poate a venit timpul să investiți într-o pereche de rame ușoare cu lentile subțiri, de ultimă generație. The choice is yours.

 

4

Mulți purtători de ochelari se satură să tot schimbe ochelarii de vedere cu cei de soare și invers. Nici ochelarii dumneavoastră nu vor aprecia să fie aruncați orbește în geantă sau în buzunar. Lentilele fotosensibile sunt întruchiparea confortului, mai ales pentru acele persoane care trebuie să poarte ochelari în toate situațiile: bucurați-vă de o vedere perfectă în toate condițiile de lumină cu aceste lentile care se închid și se deschid la culoare cu o viteză incredibilă.

 

5

În ziua de azi, să privim la smartphone-urile noastre este la fel de natural precum să respirăm. Abia mai observăm cât de des schimbăm privirea de la telefonul mobil la lumea din jurul nostru. Însă ochii noștri își dau seama, mai ales pe măsură ce îmbătrânim. Lucrează în plus și o consecinţă a acestui fapt este sindromul cunoscut drept sindromul vederii la calculator. Acesta poate cauza dureri de cap, tensiune musculară și ochi suprasolicitați.

 

6

Ochelarii vă protejează ochii. Când vă gândiți la protecție pentru ochi, ochelarii de protecție sunt probabil primul lucru care vă trece prin minte. Însă nu uitați de ochelarii sport, care – datorită formei lor curbate – oferă o protecție excelentă (de ex. împotriva vântului la viteze mari), o vedere ideală în condiții de lumină schimbătoare și, nu în ultimul rând, protecție pentru ochii dumneavoastră împotriva pietricelelor din aer atunci când coborâți pârtia în viteză.
Și nu trebuie să uităm nici de lentilele din sticlă dacă purtătorul are o meserie unde este expus unui nivel ridicat de murdărie și praf, dar are nevoie de o vedere foarte clară.

 

7

Poate că ați auzit că albastrul are proprietăți calmante, culoarea galben este plăcută în lumină difuză și se presupune că vă îmbunătățește dispoziția, în timp ce rozul îmbunătățește acuitatea vizuală. Numeroase persoane discută despre ce poate face fiecare nuanță de lentile. Iată o regulă generală: modul în care o nuanță de lentilă afectează purtătorul diferă de la o persoană la alta. Încercați mai multe nuanțe diferite de lentile la opticianul dumneavoastră pentru a o găsi pe cea care vi se potrivește. Opticianul dumneavoastră va fi bucuros să vă ofere mai multe informații.

 

8

Uneori e important să dispuneți de un contrast mai bun decât cel oferit de vederea naturală. Acest lucru poate fi important în cazul lentilelor ochelarilor de soare dacă este necesară o mai mare acuitate sau în cazul ochelarilor de vedere dacă sensibilitatea la contrast este afectată de anumite deficiențe de vedere. Soluții pentru vedere pentru o mai bună percepție a contrastului vă așteaptă pe dumneavoastră și nevoile dumneavoastră vizuale.

 

9

Acest produs se adresează tuturor pasionaților de sporturi acvatice, șoferilor și tuturor celor care sunt deranjați de reflexii atunci când privesc prin ochelarii lor de soare: lentilele cu filtru de polarizare reduc reflexiile cauzate de lumina soarelui reflectată pe suprafețele umede sau lucioase, astfel încât să vă puteți bucura de o vedere confortabilă. Rugați-l pe opticianul dumneavoastră să vă arate diferenţa.

 

10

Auziți adesea că șoferilor nu le place să conducă la lăsarea întunericului deoarece nu se simt încrezători la volan. Vederea unei persoane în timpul zilei și al nopții, cu pupilele larg deschise, poate fi foarte diferită.