menu

Vă ajutăm să alegeți ochelarii potriviți pentru forma feței Dvs.!

publicat
Alege-ti ramele de ochelari in functie de forma fetei si vei obtine un aspect impecabil!

Alegerea unei rame de ochelari potrivite se poate dovedi o sarcina mai dificila decat alegerea unei intregi garderobe. Pana la urma, purtam haine diferite in fiecare zi pe cand ochelarii raman aceiasi. Astfel, este extrem de important sa alegi forma perfecta a ramei, aceea care ti se potriveste, este confortabila, arata bine si se potriveste stilului tau.

In continuare, iti vom prezenta un ghid care te va ajuta sa alegi mai usor ramele de ochelari care ti se potrivesc in functie de forma fetei tale.

In principal, sunt 5 tipuri de forme ale fetei pe care le intalnim pe intreg mapamondul. Fiecare tip de forma a fetei are particularitatile sale iar o rama de ochelari potrivita va echilibra sau va accentua aceste particularitati intr-un mod fericit. Din contra, o rama nepotrivita va accentua forme ale fetei pe care le doresti estompate sau nu va pune in valoare acele caracteristici ale fetei pe care le doresti accentuate.

Iata care sunt cele 5 forme ale fetei si ce tipuri de rama se potrivesc fiecareia dintre ele.

 

Rame de ochelari pentru fete ovale

Probabil cea mai intalnita forma a fetei si considerata a fi ideala, forma ovala este caracterizata de fruntea si obrajii rotunjiti. Echilibrata de sus pana jos, pe fata ovala se potrivesc in general toate tipurile de forme de rame.

Cu toate acestea, noi va recomandam ramele patrate sau rectangulare pentru ca acestea pun in evidenta forma pometilor si echilibreaza linia obisnuita a maxilarului. Doamnele si domnisoarele in special vor aprecia ramele de tip “ochi de pisica” sau “fluture” care arata foarte bine pe fata ovala.

Rame de ochelari pentru fete rotunde

Fetele rotunde se pot recunoaste dupa faptul ca sunt de obicei echilibrate ca lungime si latime, cu obraji rotunzi si frunte lata. Pentru acest tip de fata cele mai potrivite sunt ramele care au unghiuri si forme ascutite deoarece acestea contrasteaza cu forma fetei, definind-o mai bine si dand impresia de alungire a acesteia.

Astfel, ramele rectangulare sunt alegerea potrivita pentru acest tip de fata, principiul fiind ca orice atrage atentia asupra ochilor este binevenit.

 

Rame de ochelari pentru fete patrate
 

Fetele patrate sunt definite de o frunte lata, patrata si maxilare puternice.

La fel ca in cazul fetelor rotunde, scopul ramei este sa echilibreze aceste caracteristici, deci vom alege rame cu forme ovale sau rotunde. Acestea vor crea aparenta de alungire a fetei, punand in valoare partea de sus a acesteia. In plus, linia sprancenelor se va incadra foarte placut cu acest tip de rama.

 

Rame de ochelari pentru fete rectangulare

O fata rectangulara este varianta alungita a fetei rotunde. In zona ochilor si a nasului, aceasta va fi alungita simultan cu o frunte patrata si maxilare puternice. Avand in vedere ca aceste fete sunt alungite, vom cauta o forma de rama care sa le echilibreze accentuand latimea fetei.

Cea mai buna varianta o reprezinta acele rame care au partea de sus mai evidenta si marginile rotunde. De asemenea, bratele groase ale ramei reprezinta un plus, reducand aparent din lungimea fetei.

Rame de ochelari pentru fete in forma de inima
 

Dupa cum va puteti imagina, la o fata in forma de inima vom putea recunoaste cu usurinta o frunte lata, un maxilar si o barbie mici. Ramele de ochelari potrivite vor minimiza latimea partii de sus a fetei echilibrand-o prin accentuarea partii de jos a acesteia.

Vom cauta o rama fara contur sau cu forme mici si usor patrate, astfel incat sa nu stricam echilibrul fetei. Ca regula generala, pentru acest tip de fata este indicat sa alegem rame inguste.

Iata asadar, din experienta noastra, cele mai importante sfaturi pe care vi le punem la dispozitie daca aveti nevoie de ajutor pentru a alege ramele de ochelari in functie de forma fetei. Retine totusi ca poti adopta orice stil de rama atata vreme cat apreciezi ca iti sta bine. Producatorii de rame de ochelari ne pun la dispozitie o gama extrem de larga de forme si culori, deci nu ramane decat sa fim deschisi pentru experimentarea de noi stiluri!