menu

Christian Lacroix

Christian Lacroix – nume, care vorbește de la sine despre faptul că este este una din cele mai influențabile figuri din lumea modei. Datorită talentului de a combina ceea ce nu poate fi combinat și de a obține un rezultat nemaipomenit, creatorul francez fost numit «meșter cu periuță fermecată».

Christian Lacroix s-a născut la 16 mai anul 1951 într-un orășel mic din provincie numit Arles din sudul Franței. Christian și-a început cariera în lumea modei în Hermes, unde lucra ca jurnalist de modă. În anul 1981, el a trecut în Casa de modă Jean Patou. În anul 1987 Lacroix a primit premiul «CFDA» unde a fost nominalizat în categoria «Cel mai influent designer al anului». În același an el a decis să creeze propriul brand «Christian Lacroix». și deja în anul 1989 designerul a deschis câteva magazine de firmă în Franța, Elveția, Japonia și Marea Britanie.

Din anul 1990 Casa de Modă Christian Lacroix a lansat o linie de ochelari și accesorii. Un alt mare succes a fost colecția de rame și ochelari de soare Christian Lacroix de la compania Mondottica, care a devenit întruchiparea abordării artistice și atenției inedite către designul detaliilor, la fel de îndrăznețe și originale.

Combinând ceea ce nu poate fi combinat, modelierul amestecă culorile în așa fel de parcă acestea au fost destinate una pentru alta, iar modelele lui amintesc muguri de flori care abia de trebuie să înflorească. Stilul lui – este reprezentat de materiale luxoase, culori șocante și modele extraordinare – ceea ce atrage atenția și ceea ce nu poate fi uitat. Ramele pentru ochelari și ochelarii de soare Christian Lacroix poartă acel lux, strălucire și stil neegalat, de aceea acesta va fi pe placul celor care preferă să fie în centru atenției.

Lacroix preferă să utilizeze culori luminoase, îndrăznețe și combinații neașteptate de culori. Culorile paletei de firmă Lacroix: purpuriu, roz-aprins otrăvitor, portocaliu, galben, toate nuanțele de roșu, albastru și verde. Explozia de culori, semnul de diferențiere a lui Lacroix se datorează naturii, soarelui și regiunii lui natale Provence.

La general putem spune, că designerul Christian Lacroix a reușit să obțină imposibilul: să trezească interesul publicului elegant francez al anilor 70 ale secolului XX cu un lux feeric și cu modele la limita posibilului. În prezent ochelarii produși de el sunt purtați Eva Mendes, surorile Olsen, Mirey Matie, Christina Aguilera.

Pe parcursul a ultimii 17 ani maestrul rămâne a fi unul din cei mai respectați creatori francez, primind tot felul de premii.

vezi mai mult