menu

M Missoni

Care este secretul succesului brandului Missoni? Pe de o parte, în pasiunea familiei Missoni pentru munca lor, care îi conduce până în prezent, pe de altă parte - în stilul unic ușor de recunoscut al Missoni, care este ghicit în mod inconfundabil în fiecare produs al mărcii.

Ottavio și Roșița, moștenitoarea unei fabrici de eșarfe, s-au căsătorit la cinci ani după ce s-au cunoscut, în aprilie 1953, și s-au mutat să locuiască în orașul Gallarate, situat în provincia italiană Varese. În același an, împreună cu soția sa, Ottavio, în vârstă de 32 de ani, a fondat acolo un atelier de tricotat. Din acest moment a început istoria mărcii Missoni, înregistrată oficial abia în 1966.
La un an de la deschiderea atelierului, s-a născut primul născut al soților - fiul lui Vittorio, în 1956 - al doilea fiu Luca, iar doi ani mai târziu - fiica Angela. Apoi, în 1958, a fost lansată prima colecție independentă Missoni. A fost o colecție de rochii scurte din lână, în dungi verticale de culoare, care nu erau libere de mișcare. De altfel, pe mașinile pe care Missoni le transporta de la Trieste, cu excepția unei pânze monocolore și „dungi”, nimic altceva nu se putea face. Soții, desigur, au preferat „banda”. Colecția s-a numit „Milano Sympathy” și a fost creată pentru celebrul magazin din Milano La Rinascente.

În 1966, a avut loc la Milano primul spectacol al colecției de îmbrăcăminte Missoni, care a avut un mare succes. A fost urmat în 1967 de un spectacol la Florența, care a avut loc în Palazzo Pitti - cel mai mare palat din capitala Toscanei. O poveste foarte curioasă este legată de acest spectacol. Cu câteva minute înainte să înceapă, Roșita a observat brusc că modelele de fete purtau sutiene de nuanța greșită și a cerut să le dea jos cu totul. Cu toate acestea, când reflectoarele au fost aprinse, a devenit imediat evident pentru toată lumea că bluzele fetelor erau purtate pe un corp gol. Conducerea primară a prezentării de modă florentine s-a arătat indignată de o asemenea insolență și, în timp ce la Paris, Yves Saint Laurent și-a prezentat cu succes noua linie Nude Look, soții Missoni au fost categoric refuzați să participe la următoarea prezentare.
Această decizie sa dovedit a fi destul de prost sfătuită pentru organizatorii florentini Pitti. În primul rând, pentru că scandalul a alimentat doar interesul pentru marca Missoni și, în al doilea rând, pentru că, în cele din urmă, a contribuit la consolidarea Milano ca capitală a modei, deoarece după ce s-a dus la Missoni Fashion Week, s-a mutat acolo și presa de modă, care a reacționat la brand mult mai favorabil decât conducerea expoziției de modă Pitti.

La începutul anilor 1970, Missoni a devenit unul dintre cele mai influente cupluri din lumea modei. În același timp, după cum a remarcat destul de bine London Times, au fost singurii care au devenit celebri nu datorită stilurilor lor, ci datorită țesăturilor lor, în principal tricotajelor, care în 1970 a fost recunoscută de experți ca fiind cel mai bun material de design.

Ochelarii Missoni de la Allison sunt fabricate manual din acetat de celuloză italiană multicolor, inspirate de tricotajele celebre din lume Missoni. Paralelele stilistice cu principalele colecții ale mărcii sunt, de asemenea, vizibile în alegerea finisării ochelarilor, ceea ce asigură o recunoaștere ridicată a acestora pe piață.
În diferite momente, ochelarii Missoni au fost reprezentați de supermodele precum Saskia de Brau și Freya Beha Eriksen.

 • очки M Missoni
 • очки M Missoni
 • очки M Missoni
 • очки M Missoni
 • очки M Missoni
 • очки M Missoni
 • очки M Missoni
 • очки M Missoni
 • очки M Missoni
 • очки M Missoni
 • очки M Missoni
 • очки M Missoni
 • очки M Missoni
 • очки M Missoni
 • очки M Missoni

vezi mai mult