menu

Starck

Filip Sarck – designer cunoscut francez industrial, designer interior și bunuri de larg consum și de producție în serie. Filip Starck nu a căutat niciodată căi ușoare în procesul de construcție a unui oarecare design, el întotdeauna încearcă să demonstreze originalitate, oferind obiectelor obișnuite o nouă valoare. Convins de faptul că lucrurile pot avea suflet, Filip Starckne propune să ne revedem atitudinea dintre om și materie.

În anul 1996, Filip Starck împreună cu Alain Mikli au inițiat o nouă colecție de rame «Starck Eyes». Această alianță de personalități artistice care se descurcă excelent în tehnologie, a dat naștere unui nou concept de optică - BIOVISION. În ochelarii Starck Eyes de Alain Mikli, produși conform acestui concept, în loc de șuruburi obișnuite cu ajutorul cărora se atașează brațele de ochelari, se utilizează o abordare biomecanică, produsă după modelul articulației umane.

O astfel de construcție oferă brațelor un oarecare grad de libertate și permite ochelarilor «să se așeze» bine pe orice față, indiferent de caracteristicile anatomice ale acesteia. Secretul acestei construcții este ascuns în mecanismul artificial, făcut din fibră țesută, care permite să suporte o tensiune de întindere de 80 kg.

Așa a luat naștere o tehnologie nouă - Biolink®Biolink®, aceasta este o balama mică unică, la baza cărora designerii au pus cunoștințele despre articulațiile umărului omenesc și au produs un analog personal. Biolink® nu utilizează șuruburi și păstrează flexibilitatea și mobilitatea în timp de 50 000 de flexiuni, balamaua Biolink® dispune de același nivel de libertate, ca și articulația umărului omenesc. Această balama se utilizează în modelele de ochelari Starck Eyes. Datorită balamalei unice, brațele de la ochelari își regulează independent poziția, cum în poziție orizontală la fel și în poziție verticală.

O altă tehnologie marca Starck Eyes: Bioox®

Bioox® sunt niște brațe ergonomice care sunt proiectate în așa mod, încât să nu se atingă de acele părți ale capului unde sunt axate terminații nervoase, ca spre sfârșitul zilei să nu apară senzația de oboseală și durerea de cap. Brațele sunt făcute prin utilizarea unui material, care nu permite ramelor să alunece, și asigură o așezare sigură a ochelarilor de soare.

Orice persoană își poate alege o ramă de la Filip Starck, care corespund ideal individualității persoanei.

Ramele Starck Eyes vor fi pe gustul amatorilor de design și inovațiilor tehnologice. Fiecare ramă este unică, făcută în mod absolut manual și fiecare model are propriul număr, făcut cu ajutorul laserului.

  • очки Starck
  • очки Starck
  • очки Starck
  • очки Starck
  • очки Starck
  • очки Starck
  • очки Starck
  • очки Starck
  • очки Starck
  • очки Starck

vezi mai mult